fbpx
Egészségügy Megye Nagyvilág

Közeleg a Véradók Világnapja

A Marosvásárhelyi Vérközpont köszönetet mond minden rendszeres véradónak, a június 14. világnap alkalmával.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-e a Véradók Világnapja. Ezen a napon köszönetet mondunk a rendszeres véradóknak, felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára és minden embert arra bátorítunk, hogy rendszeresen adjon vért. A nap, melyen az egész világ köszönti a véradókat, Karl Landsteiner, az ABO vércsoport rendszer felfedezőjének születésnapja.

Adj vért! Ments életet!

A Marosvásárhelyi Regionális Vérközpont minden évben véradási kampányt szervez, ugyanakkor begyűjt, átvizsgál, készít és szétoszt hozzávetőlegesen 40.000 vérkészítményt.

Sajnos a véradók száma sosem elég ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre.

Marosvásárhelyen naponta legkevesebb 80 véradót kell toboroznunk ahhoz, hogy a az igényeket ki tudjuk elégíteni, ez pedig évről évre nő. (Marosvásárhelyi Regionális Vérkozpont)

A Vérközpont közleményben hangsúlyozza, a véradók nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a lakosság minőségi egészségügyi ellátásban részesüljön. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szegénység és társadalmi kirekesztődés

Noémi

Jóváhagyásra vár a mobilitási terv Szászrégenben

Noémi

Államtanácsossá nevezeték ki Valentin Bretfelean volt marosvásárhelyi helyi rendőrség vezetőjét

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben