fbpx
Közélet Közigazgatás

Egészségügyi veszélyhelyzet alakult ki Marosvásárhelyen

Hulladékelszállítási gondok miatt hirdettek egészségügyi veszélyhelyzetet Marosvásárhelyen.

A Polgármesteri Hivatal Közleménye szerint a szemétszállítással megbízott cég többszöri felszólításra megtagadta a hulladék elszállítását, noha törvény kötelezi rá.

Lakossági bejelentések során kiderült, hogy nagymennyiségű szemét gyűlt össze a város egyes részein. 789 ilyen helyet azonosítottak.

a felgyűlt személy közvetlen veszélyforrás.

A Helyi Rendőrség munkatársai és a Közterületekért Felelős Igazgatóság felügyelői szálltak ki a helyszínekre. A két intézmény által készített jelentést terjesztették a Helyi Készenléti Bizottság elé.

A testület megállapította, hogy a város több pontján azonosított szemét közvetlen veszélyforrás a lakosság egyészségére nézve.

A Helyi Készenléti Bizottság mai döntésében leszögezi, hogy a jelenlegi állapotok kimerítik a veszélyhelyzet fogalmát, így gyors intézkedések meghozatalára hatalmazták fel az önkormányzatot.

Egy azonnali hatállyal összehívott tanácsülésen a testület jóváhagyta, egy 30 napra érvényes hulladékelszállítási szolgáltatásra vonatkozó szerződés megkötését. Ennek érvényessége meghosszabbítható addig, ameddig a versenytárgyalásra jelentkezők óvási procedúrái le nem járnak. Azt követően a Polgármester szerződést köthet a nyertes céggel. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

15 éves a Yorick Stúdió!

zkadar

A magyar-román kapcsolatok szempontjából is fontos a hétvégi választás eredménye

krakoczi

Menetrendek a megállóban!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben