fbpx
Környezetvédelem Közélet Közigazgatás

Év végéig szelektíven gyűjtik a hulladék 15%-át

Ugyan messze állunk mi még attól, hogy a városban felgyűlt hulladék 50 százalékát szelektíven gyűjtsék, viszont már most látványosan csökkent a nyárádszentpáli hulladéklerakóhoz érkezett szemét mennyisége – mondta el sajtótájékoztatón Soós Zoltán polgármester.

a városi kertészet használja fel a zöld-hulladékot

A városi kertészet gyűjti össze a fűkaszálékot és más, kerti munkákból származó zöld hulladékot, majd komposztként vagy a kazánokban fűtőanyagként használja fel. Ez nem kerül a hulladéklerakóba.

külön gyűjtik az elektronikai cikkeket

Ezzel is csökken a szeméttelepre küldött hulladék mennyisége – mondta a városvezető. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a korábbi években nem voltak reálisak azok a számlák, amelyeket a hivatal szemételszállítás címen kifizetett.

több mint 10 millió lejes különbség lehet az idei, és tavalyi számlák között

A nyárádszentpáli hulladéklerakótól származó információk szerint már eddig több ezer tonnával csökkent a Marosvásárhelyről érkező szemét mennyisége – hangsúlyozta Soós Zoltán. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kampányfinisben fogtak neki a Hadsereg térnek!

zkadar

Közösen kitakarítjuk! – a Maros Megyei Tanács is csatlakozik a Marosvásárhelyi Rádió takarítási akciójához

krakoczi

7.000 Maros megyei kisnyugdíjas kap Európai Uniós támogatást

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben