fbpx
Közélet Közigazgatás

A városvezetés bepereli Dorin Floreat

A szelektív hulladékgyűjtés megszervezésének elmulasztása miatt, a jelenlegi városvezetés pert indít Dorin Florea volt polgármester ellen.

Amint arról portálunk is beszámolt, a szelektív hulladékgyűjtés hiánya Marosvásárhelyen összesen 3.981.300 lejnyi környezetvédelmi bírságot eredményezett a városnak, az elmúlt 10 évben.

Az Európai Unió szabályrendszere alapján a hulladék 55%-át kell szelektíven gyűjteni és újrahasznosítani, 2035-ig pedig 70%-os szelektív gyűjtési és újrahasznosítási arányt kell a településeknek teljesíteniük.

valaki eltitkolta a tartozást

Az adósságra azt követően derült fény, hogy végrehajtó jelentkezett a pénz behajtására.

Soós Zoltán polgármester sajtóértekezleten elmondta, hogy az ügyben belső vizsgálat is indult. Azt akarják kideríteni, hogy ki a felelős azért, hogy a kifizetendő összeg nem jelent meg adósságként a könyvelésben.

A városvezető kijelentette, ezt a tartozást a város költségvetéséből, a városlakók pénzéből fogják kifizetni és ezzel párhuzamosan perbe fogják a volt polgármestert. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Június 30. az adófizetés első határideje!

zkadar

Látni fogjuk a változást a városon!

zkadar

Animációs kisfilm a Sapientiáról

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben