fbpx
Közélet Sport

Győztes „vasemberek”

(Középen a győztes Bálint Réka, mellette balra Tuzson Ágnes – fotó: FRTRI)

Nagyváradon marosvásárhelyi sportolók is a dobogóra álltak.

Tizenegyedik alkalommal szervezték meg az X-Man Romania váradi versenyét.

A féltávon a legjobb női versenyzőnek a marosvásárhelyi Master Ski&Bike versenyzője, Bálint Réka bizonyult, aki 5 óra 15 perc 56 másodperc alatt teljesítette az 1900 méter úszásból, 91 km kerékpározásból, és egy félmaratonnyi, 21,6 km-es szaladásból álló triatlont.

Mögötte, közel 9 perces lemaradással Tuzson Ágnes zárt. A Mobility Plus versenyzője 5:24:30-es idővel zárt.

A háromgyerekes anyuka(!) Bálint Réka nemcsak az összetettben, hanem a korosztályában, a 30-39 évesek között is az első helyen végzett, míg Tuzson Ágnes természetesen megnyerte a 18-29-esek korosztályát.

Jól szerepeltek a férfiak is

A Mobility Plus képviseletében Kovács Szabolcs összetett ötödik, korosztályában pedig második lett a 18-29 éveseknél 4 óra 24 perc 5 másodperces idővel.

Costea Adrian a nyolcadik legjobb időt érte el (4 óra 37 perc), amely a 30-39 évesek között az ötödik helyre volt elegendő. Korosztályában Trella Tamás (Master Ski&Bike) követte, aki összetettben a 13. lett 4 óra 44 perces idővel.

Bányai János (MSB) Illetve Szikszai Brúnó (Mobility) a 26. illetve 32. helyen fejezte be a versenyt. Szikszai ezzel a teljesítményével megnyerte az 50 év fölöttiek korosztályát!

Az Ironman-en a víz alacsony hőmérséklete miatt megfelezték az úszótávot.

Így „csak” 1900 métert kellett úszniuk a versenyzőknek, ezt egy 176 km-es kerékpározás, valamint közel egy teljes maratoni futás, 41,6 km követte.

A marosvásárhelyi sportolók közül a legjobb helyezést Májer-Magyarosi András érte el, aki fél órával a győztes mögött, 8 óra 38 perc 14 másodperces idővel a hatodik helyen ért célba. Májer a 40-49 évesek korosztályában épp, hogy lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen zárt.

A Mobility Plus sportklub versenyzője után közel egy órával, a 15. helyen végzett Cengher Mihai (Master Ski&Bike), csapattársa, Hota Stelian pedig a 19. helyen zárt.

Chenger a 30-39-es korosztályban ezzel az eredménnyel ezüstérmes lett!

Közel 13 órás idővel Sántha Jenő, szintén a Master Ski&Bike klub képviseletében az 56. helyen végzett a 66 induló közül. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Ismét dobogón Fángli Henrietta

zkadar

A tegnapi sürgősségi tanácsülésen sem vett részt az RMDSZ-frakció

Noémi

Fehér Orsolya magyar bajnok!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben