fbpx
Megye Tanügy

Megkezdődött a tizenkettedikesek utolsó vakációja

Egy utolsó hajrában még készülhetnek a végzősök az érettségire.

Az oktatási minisztérium által megszabott menetrend szerint mától vakációra mennek a tizenkettedikesek és a tizenharmadik osztályosok.

Az érettségi írásbeli vizsgái június 28-án kezdődnek a román nyelv és irodalommal, 29-én a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, 30-án a választott tantárgyból, július 1-jén pedig anyanyelvből és irodalomból mérik fel a végzősök tudását.

Az eredményeket július 5-én 12 óráig teszik közzé, az óvásokat ugyanaznap 12 és 18 óra között lehet benyújtani. Végleges eredményeket július 9-én ismertetik.

Maros megyében hozzávetőleg 4.000 tizenkettedikes van

A szóbeli vizsgákat a koronavírus-járvány miatt idén sem tartják meg. A kormány ezzel kapcsolatban elfogadott sürgősségi rendelete értelmében a román nyelv és irodalom, az anyanyelv és irodalom, az idegen nyelv szóbeli vizsgája és az informatikai ismeretek felmérése helyett korábbi osztályzatokat fogadnak el. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A tegnapi sürgősségi tanácsülésen sem vett részt az RMDSZ-frakció

Noémi

Elkezdődött a a 2020-as költségvetések összeállítása

Noémi

Oltásmaraton a középiskolákban is

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben