fbpx
Közélet Sport

Győzelemmel kezdtek a kosarasok, feljuthanak

Ploiestien vette kezdetét a másodosztály döntőtornája.

A marosvásárhelyi Egyetemi Sportklub csapata a Nagyszebeni CSU második együttesével nyitották az ötfordulós sorozatot.

 Trif George együttese meggyőző győzelemmel rajtolt.

ESK Marosvásárhely – CSU Nagyszeben2  75-57 (21-10, 21-13, 14-23, 19-11)

A marosvásárhelyiek legjobbja Goran Martinic volt 22 ponttal, Engi Rosenfeld Dávid 16 pontig jutott. A további pontszerzők: Solopa 9, Szilveszter 8, Nistor 7, Bölöni 5, Muresan 5, Steff 2, Blaga 1. Játszott még Györki, Talmacean és Zsukovics.

Fel lehet jutni a Nemzeti Ligába!

Bár a bajnokság elejétől mindenki úgy tudta, hogy a kosárlabda szövetséghez ideiglenesen csatlakozó csapatnak nincs jog feljutni a legjobbak közé, a román szakszövetség a torna kezdetének reggelén tudatta a marosvásárhelyiekkel, hogy mégis engedélyezik a feljutást.

Ilyen körülmények között rendkívül fontos lesz az ESK csütörtöki, Stiinta Bukarest elleni mérkőzése, ugyanis a házigazda Ploiesti mellett ez a három csapat pályázik a feljutást jelentő első két hely valamelyikére.

A szövetség döntése teljesen felborította az elképzeléseket, ugyanis a marosvásárhelyi klub csak a következő szezonra tervezte a feljutást.

Bár, ha az év elején tudatták volna velük ezt a lehetőséget, lett volna elegendő idő tervezni, de így kétséges, hogy feljutás elején lesz-e elegendő anyagi támogatás a Nemzeti Ligás szerepléshez.

Az is kérdés, hogy ha sikerülne kivívni a feljutást, lesznek-e olyan támogatók, akik hajlandóak lennének segíteni is és milyen összegekkel ezt a csapatot, amelynek olyan csapatokkal kellene felvennie a versenyt, mint a többszörös bajnok kolozsvári vagy nagyváradi csapat.

A további program:

  • csütörtök:
  • 16:00 ESK Marosvásárhely – Stiinta Bukarest
  • péntek:
  • 16:00 ESK Marosvásárhely – Agronomia Bukarest
  • szombat:
  • 13:00 ESK Marosvásárhely –Rapid Bukarest
  • vasárnap:
  • 19:00 ESK Marosvásárhely – CSM Ploiesti

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Jégcsapok veszélyeztetik a közlekedést, eltávolítják őket

zkadar

Hó nélküli téli Bolyai-athlon!

zkadar

Adománygyűjtés két keréken – még a héten lehet adakozni…

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben