fbpx
Közélet Közigazgatás Szociális

Ki nyírja a füvet a köztereken?

Marosvásárhely lakónegyedeiben helyenként térdig ér a fű, a városháza köztes megoldásként, az alárendeltségébe tartozó hivatalok segítségével próbálja megoldani a helyzetet.

A májusi eső aranyat ér, ha nincs belőle túl sok. A mezőgazdaságban dolgozók örülnek, a városi környezetben élők pedig csak azzal szembesülnek, hogy egyre magasabb a fű a zöldövezetekben.

A fényképek a Belvedere lakónegyedben készültek. A magas fű miatt nehezen megközelíthető a játszótér, és a járdán sem lehet közlekedni babakocsival, mert kétfelől a gyerek arcát súrolja a fű.

nem volt költségvetés a kaszálásra

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal sajtóosztályától megtudtuk, hogy az előző években a hulladékelszállító cég feladata volt a fűnyírás. A szerződésbontás miatt azonban a Sylevy ezt a feladatot már nem látja el. A költségvetés elfogadásáig a városvezetés kérésére, a Városi Kertészet, a Week-end telep – és Vár személyzete kaszál a város egyes részein. A sajtóosztály tájékoztatása szerint a napokban három szerződést kötöttek a zöldövezetek karbantartására, így várhatóan megoldódik a kérdés. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Tovább csökken a fertőzés Marosvásárhelyen

zkadar

Hídfőnek csapódtak, ők megúszták, az autó nem..

zkadar

(H)azám! Nagycsaládosok vetélkedője – otthonról is

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben