fbpx
Közélet Tanügy

Keddtől visszatérhetnek az iskolába a diákok Marosvásárhelyen!?

Frissítve! A marosvásárhelyi pedagógusok egy része ezt az információt kapta a munkáltatótól. (a cikket folyamatosan frissítjük!)

Sorin Câmpeanu tanügyminiszter ma reggel egy kereskedelmi tévécsatornán bejelentette, hogy azokon a településeken, ahol 1 ezrelék alá csökken a fertőzöttségi arány, fizikai jelenléttel folytatódik az oktatás.

A fertőzöttségi ráta megállapításának módszertana miatt hétfőn még online folytatódik az oktatás, majd keddtől lehetne visszatérni a rendes kerékvágásba.

Ott, ahol zöld zóna van, de a fertőzöttségi arány 1 ezrelék fölötti, az V., VI, VII, IX és X és XI.-es diákok még egy ideig online folytatják a tanulást.

Marosvásárhelyen ma kereken 1 ezrelékes volt az arány!

Az iskolában maszkot kell hordani, az udvaron viszont a jelenlegi rendelkezés lesz hatályban, azaz nem lesz kötelező a maszkviselés, de az iskoláktól elvárják, hogy csúsztatva rendeljék el a szünetet a különböző osztályokban, hogy ne legyen nagy a tülekedés az udvaron.

Mindezt még a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóságnak (DSP) is engedélyeznie kell, erre csak hétfőn kerülhet sor, így ezért marad még hétfőn az online oktatás. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A szociális intézmények helyzetéről egyeztettek Marosvásárhelyen a felek

krakoczi

Jól halad a marosvásárhelyi uszoda építése!

zkadar

Aláírták! Legalább a szerződés megvan!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben