fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye

A normalitáshoz való visszatérés a tét

A hétvégi oltási maratont népszerűsítette ma Soós Zoltán polgármester is azon a sajtótájékoztatón, amelyen az orvosi egyetem szervezésében sorra kerülő eseményt mutatták be.

Csapatot alkotunk, hogy visszatérhessünk a normalitáshoz. A közintézmények, a civil szervezetek, mindannyian egyesítettük erőinket, hogy javuljon a helyzet. Az utóbbi hónapokban bevezetett összes intézkedés, illetve minden meghozott döntés azt a célt szolgálta, hogy mielőbb visszatérhessünk a normalitáshoz. Hogy ismét megölelhessük egymást, hogy meglátogathassuk nagyszüleinket, hogy folytathassuk biztonságban és szabadon a magán és szakmai életünket” – mondta Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

május 14-16. között éjjel-nappal oltanak

Az oltáskampány mindenki számára, aki eddig még nem kapta meg a védőoltást és betöltötte a 16. életévét, előjegyzés nélkül és lakóhelytől függetlenül lehetőséget nyújt, hogy igényelje a Pfizer BioNTech vakcinát – tájékoztatnak a szervezők.

Az éjjel-nappali folyamatos akció péntek reggel 8 órakor kezdődik és hétfőn reggel 8 órakor zárul. A Maros megyei egészségügyi személyzet és az orvosi egyetem hallgatóinak a bevonásával szervezik meg a 3 napos, 10 oltóponton zajló oltáskampányt a Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetemen – tájékoztatták ma sajtót.

Marosvásárhelyen eddig 56 ezer adag oltóanyagot használtak fel, 23.482 – en már mindkét adag védőoltást megkapták.

Városi szinten csökkent a megbetegedések száma is és május 10-e óta ismét zöld besorolú a város.

a korlátozásokon enyhítettek

Marosvásárhelyen a Közegészségügyi Igazgatóság kérésére, már az első perctől sikerült felállítani és hatékonyan megszervezni 5 oltóközpontot – hangsúlyozta a városvezető.

„Arra biztatok mindenkit, hogy kérje a védőoltást és éljen az Oltási Maraton adta lehetőséggel, mely a következő napokban zajlik Marosvásárhelyen. Együtt az életért!” – zárta nyilatkozatát Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere.

A 72 órás maraton szervezői a Maros Megyei Prefektúra, a Marosvásárhelyi George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem, a Maros Megyei Tanács, Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala és a Közegészségügyi Igazgatóság. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Maros megye nincs felkészülve a kizárólag online oktatásra

krakoczi

Jogszabály-módosítás medvekérdésben

Noémi

A kormány sürgősségi rendelettel vezetné be a kétfordulós polgármester-választást

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben