fbpx
Közélet Megye

Madárinfluenza-helyzet Nyárádtőn

A napokban felfedezett járvány következtében elpusztítottak 180.000 háziszárnyast, és 3 km-es körzetben védőzónát alakítottak ki.

Ugyanakkor egy 10 km-es körzetben megfigyelés alatt tartják az állományokat és közlekedési korlátozásokat vezettek be. Ezek nem csak az állatokra, hanem a személyekre és szállítási eszközökre is vonatkoznak.

A Marosvásárhelytől alig 10 km-re fekvő városban az állatok elpusztítása és a tetemek elhamvasztása után elkezdődött a fertőtlenítés is.

Ezzel egyidőben felmérik és megvizsgálják a lakossági szárnyasállományt, tilos a szárnyasok és a tojások szállítása, szigorított az alkalmazottak helyváltoztatása az egységek között. Bármilyen megbetegedést a szárnyasoknál azonnal jelenteni kell az állatorvosnál, el kell kerülni az elhullt állatokkal való érintkezést, el kell különíteni a rucákat és a libákat más szárnyasoktól, és tilos a szabadban nevelni a szárnyasokat.

Az intézkedések megkezdésétől számított 30 nap után egy újabb általános fertőtlenítéssel zárul az immunizálás.

A helyi önkormányzat képviselői, a közegészségüggyel közösen elővigyázatosságból a helyszínen tart ellenőrzéseket az esetleges újabb madárinfluenzás gócok megfékezésére. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hat helyett 3 meccs a IV. ligában!

zkadar

Meg kell menteni a Toroczkai féle sorházat!

zkadar

Nyugi, lesz díszvilágítás!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben