fbpx
Megye Tanügy

Két napra visszatérnek az osztálytermekbe a hatodik osztályosok

Maros megyében több mint 5.000 hatodikos számára kezdődik szerdán az országos képességfelmérő. A tesztelés során humán és reál tantárgyakból egyaránt vizsgáznak.

Illés Ildikó Maros Megyei főtanfelügyelő-helyettes portálunknak elmondta, továbbra is érvényben van az a szabályzat amely a diákok közötti bizonyos távolság betartását írja élő. A határozatban eredetileg 1 méteres távolságot határoztak meg, utólag módosították úgy, hogy a helyi sajátosságoknak megfelelően kell kialakítani a termeket.

A diákok csak a megjelölt útvonalakon közlekedhetnek a tanintézményen belül. A szakember közölte, kisebb iskolákban könnyebb eleget tenni a feltételeknek, de a nagyobb létszámú osztályokban gondot okoz a szabványok betartása.

a képességfelmérő nem nyújt világos képet

Illés Ildikó azt is elmondta, hogy a képességfelmérők nem föltétlenül jelentenek támpontot. Az eredmények ugyan bekerülnek egy országos és egy uniós nyilvántartásba, de ez alapján, itt helyben nem tudják követni a diákok ismereteinek alakulását.

A dolgozatokra nem osztályzatot, hanem minősítést kapnak. Arról, hogy az elért eredmény bekerül-e vagy sem a naplóba, a diákkal közösen dönt a tanár. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Urban mobility 2 – közvita Marosvásárhely fenntartható közlekedéséről

Noémi

Falumúzeum épül Mezőpanitban

Noémi

Továbbra is magas a fertőzőttségi arány

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben