fbpx
Koronavírus Közélet Nagyvilág

Románia és Magyarország kölcsönösen elismeri az oltási igazolványokat

©AdobeStock_Rido 

Tisztázásra vár az, hogy szükség van-e országközi megállapodásra ahhoz, hogy a két állam területén érvényes legyen a másik által kibocsátott irat – jelentette ki tegnap Florin Cîţu miniszterelnök.

Jelen pillanatban az van, hogy mi elismerjük a magyarországi oltási igazolványt, Magyarország pedig elismeri a mienket. Zajlik az egyeztetés külügyminisztériumi szinten, hogy szükség van-e feltétlenül egy erről szóló megállapodásra – fogalmazott a kormányfő

A miniszterelnök közölte, Románia elfogadja a más uniós államokban kibocsátott védettségi igazolványokat, és ennek fordítva is így kellene történnie.

A miniszterelnök szerint az uniós zöldigazolvány használata helyett inkább arra lenne szükség, hogy minél többen beoltassák magukat, így ugyanis meg lehetne szüntetni minden utazási korlátozást, és kevesebb lenne a bürokrácia. (marosvasarhelyiek.ro/agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Fénybe borul ma a főtéri karácsonyfa!

zkadar

Papíron szép zöld városunk van

krakoczi

Tanácsi határozat: 3 millió lej a megelőzésre

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben