fbpx
Koronavírus Közélet

Százezer körül a Maros megyei beoltottak száma

Bár pontos adatunk nincs arról, hányan is oltatták be magukat a megyében, a rovaccin.ro adatai szerint a lakosság közel 18%-a átesett már legalább az első adagon.

Maros megyében az országos átlagnak (17,5%) megfelelő, 17,7%-os az oltottsági arány. Ez mindazon személyeket tartalmazza, akik egy- vagy két adagot kaptak a vakcinából.

Országos szinten a lakosság közel 11%-a esett át már mind a két szúráson.

A vaccin.live honlapon lehet naprakészen követni azt, hogy hol oltanak és hol vannak még üres helyek, illetve mekkora a várakozási lista.

Marosvásárhelyen például egyetlen helyen, a Week-end telepen található önkormányzati vendégházban van szabad hely – 821 – igaz, itt a bizalmat vesztő Astra-Zeneca oltással immunizálnak.

A megyében egyébként 2711 üres hely van, 5081-en vannak a várakozási listán, de van, ahol már másnapra lehet programálni.

A megyében egy nap alatt 2304 adag oltást beadására van kapacitás, mielőtt pénteken a háziorvosok is elkezdenék az immunizálást. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Soós: Marosvásárhely pénzügyeit a totális káosz uralja

Noémi

Marosvásárhely gyerekszemmel

krakoczi

Hurrá! Megjelentek az adagolók a tömbházakban!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben