fbpx
Közélet Sport Tanügy

Jó tanuló, jó sportoló – újabb díjazott kapta meg az elismerést.

A könyvjutalmat és az oklevelet csak most kaphatta meg Orbán-Kis Orsolya.

A marosvásárhelyi Bolyai Farkas középiskola tizedik osztályos tanulója nem csak kiválóan tanul, hanem sportban is jeleskedik.

Több, mint 10 éve úszik a marosvásárhelyi Iskolás Sportklub keretein bell, ahol edzőjével, Szeghalmi Andreával éppen a júniusi országos bajnokságra készül.

Honlapunk megkeresésére Orbán-Kis Orsolya elmondta, hogy nagyon örül az elismerésnek. A tanulás mellett nagyon fontosnak tartja az úszókarrierjét is, amelyben egyelőre országos bajnoki érmes helyezésekig jutott.

„Egyetemi tanulmányaimat is az úszás köré szeretném felépíteni, éppen ezért az Amerikai Egyesült Államokban képzeltem el a folytatást” – mondta Orsolya, aki hozzátette: reggel általában 5,20-kor szokott kelni, és edzéssel kezdi a napot.

Szerencséjére az iskolában a legtöbb pedagógus megérti, hogy ha több hiányzása van a versenyek mellett és elfogadják, hogy néha kicsivel nehezebben tud felkészülni az órákra, mert be kell pótolnia a lemaradásokat.

Természetesen az úszásban is az a célom, hogy minél jobbá váljak! – mondta Orsolya.

Marosvásárhelyről korábban szintén egy úszó, Fángli Henrietta részesült a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága elismerésében. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megfelelő ütemben az uszodaépítés

zkadar

Fogadj örökbe egy zöld övezetet!

krakoczi

Marosvásárhelyen is épülhet új bölcsőde

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben