fbpx
Megye Sport

Indul a nevezés a 10. Székely Vágtára

Egy éves kihagyás után, újra visszatér a Székely Vágta, Székelyföld legnagyobb lovaseseménye.

A járványügyi helyzethez igazodva, és a bizonytalanságokat kizárandó, az idei futamokat online eseményként lehet majd követni. Ez azonban semmit nem vesz el a a verseny tétjéből: a tizedik, jubileumi Székely Vágtán továbbra is a Nemzeti Vágtára való kijutás a tét.

2021. június 26-án szervezik meg

Bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei településnek jogában áll benevezni egy csapatot. Minden csapat egy lóból és három személyből áll: lovas, kísérő és csapatvezető.

nevezési határidő: 2021. május 19.

A Székely Vágta futamára bármilyen fajtájú és nemű, öt éves (születési év: 2016) vagy idősebb lóval be lehet nevezni, amelynek állapota megfelel a szabályzatban előírt állategészségügyi feltételeknek. Kivételt képeznek az ismeretlen származású lovak, valamint az argentin póló pónik, az Akhal Teke és az angol telivér lovak. Az angol telivér és az ismeretlen származás együttesen nem haladhatja meg a 75%-ot.

A Székely Vágta futamon az utazási költséget 1.000 lej értékben térítik meg pozitív állatorvosi vizsga esetén. Az előfutam győztesének nyereménye 2.000 lej, a Székely Vágta döntőjének pénznyereményei pedig: I. díj: 6.000 lej, II. díj: 4.000 lej, III. díj: 3.000 lej, IV. díj:  2.000 lej.

A Székely Vágta szabályzata teljes mértékben igazodik a Nemzeti Vágta szabályzatához.

Bővebb információk: Székely Vágta versenyiroda, Kiss Ildikó, mobil: 0733-084 200, e-mail: szekelyvagta2021@gmail.com. (közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Több mint 500 választókörzetet hoznak létre Maros megyében az államfőválasztás napján

László Portik

Ezúttal Jedd fölött szakadt a felhő.

krakoczi

Fertőzésgóc a megyei tanácsnál is

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben