fbpx
Koronavírus Megye

Több mint 21 ezren vannak várólistán az oltóközpontoknál

Fotó: Prefektusi Hivatal

Romániában több mint 505 ezer, Maros megyében több mint 21 ezer személy szerepel jelenleg az oltóközpontok várólistáin – közölte keddi sajtóértekezletén a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság vezetője.

Dr. Valeriu Gheorghiţă emlékeztetett: a módosított módszertan szerint a várólistán lévő személyeket a korábbi három helyett egyetlen alkalommal értesítik. Amennyiben 24 órán belül visszaigazolja előjegyzési kérelmét, vagy nem erősíti meg erre vonatkozó szándékát, lekerül a várólistáról.

újabb öt oltóközpont nyílt ma meg Maros megyében

Mara Togănel

A Prefektusi Hivatal közleménye szerint Szászrégenben, Dédán, Marosszentkirályon, Marosszentgyörgyön és Erdőszentgyörgyön is immunizálják az igénylőket.

Maros megyében jelenleg 19 oltóközpont működik

Tegnap újabb 5.928 adag oltóanyagot kapott a megye, ebből 4.248 Pfizer, 1.360 AstraZeneca, 320 Moderna típusú.  

A Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint április 12-ig Maros megyébe 102.755 adag oltóanyag érkezett. 83.825 Pfizer, 13.330 AstraZeneca és 5.600 Moderna gyártmány.

a megyében eddig 98.506 oltást használtak fel

41.819-en mindkét adag vakcinát megkapták már. 28 esetben jeleztek enyhébb mellékhatásokat – áll a Prefektusi Hivatal közleményében.

Ajánlott bejegyzések

Füst okozott riadalmat a Sebészeti Klinika épületében

krakoczi

Medvetetemet találtak ma délután a Maros megyei Ádámos községben egy árokban, az út szélén

Noémi

Ezúttal Jedd fölött szakadt a felhő.

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben