fbpx
Egészségügy Koronavírus Közigazgatás

Hétfőtől újabb korlátozások Marosvásárhelyen

A Maros Megyei Készenléti Bizottság szombati döntése értelmében április 12-én lépnek érvénybe a 4 ezrelék fölötti fertőzöttségi arány esetére előírt korlátozások.

A Prefektusi Hivatal közleménye szerint az elmúlt 14 napban jegyzett esetek száma miatt változott a települések besorolása.

  • Cintos, Bátos, Mezőméhes, Mezőbánd, Nyárádkarácson, Faragó és Nyárádszentlászló települések a koronavírussal fertőzöttek arányát tekintve az 1,5 és 3 ezrelék közötti kategóriába kerültek
  • Mezősámsond, Marosszentanna és Vajdaszentivány esetében ezer lakosra 3 – 4 beteg jut.
  • Marosvásárhely, Oláhkocsárd és Marossárpatakon 4 és 7.5 ezrelék közötti a mutató
  • Mezőbogáton a fertőzöttek aránya meghaladta 7.5 ezreléket

Az Országos Készenléti Bizottság korábbi döntése szerint, amennyiben egy településen, 14 napos bontásban, a COVID-19-el diagnosztizált személyek ezer lakosra számolt aránya meghaladja a 4-et, a következő szigorítások lépnek életbe Marosvásárhelyen:

  • pénteken, szombaton és vasárnap az üzletek és a szolgáltatásokat nyújtó egységek 18 óráig tarthatnak nyitva, a kijárási tilalom 20 órától lép érvénybe.
  • A kereskedelmi egységek zárt tereiben felfüggesztik a tevékenységeket, és bezárnak a fitnesztermek is.
  • Kivételt képeznek a gyógyszertárak, a benzinkutak, a házhoz szállítással foglalkozó cégek, a fuvarozó vállalatok, amelyek az egészségügyi védelmi normák betartásával végezhetik tevékenységüket. 
  • korlátozások nélkül folytathatják tevékenységüket a 9-nél több utas szállítására alkalmas járművekkel dolgozó személyszállító cégek is.

A Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint a járvány kezdete óta április 9-ig, a koronavírussal fertőzöttek száma Maros megyében elérte a 21.554-et. 19.235 személy meggyógyult. Az említett periódusban 641 halálesetet hoztak összefüggésbe a kórral. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Csökkenőben a járvány terjedési sebessége, még mindig sok az elhunyt

zkadar

Nyithatnak a vendéglők, mozik, színházak és koncerttermek

krakoczi

Felhívás a véradókhoz: jelenleg elegendő vér van

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben