fbpx
Egészségügy Koronavírus

Arafat: a járvány valós képe a marosvásárhelyi sürgősségin – videó

 

A Maros Megyei Kórház sürgősségi osztályán készült kisfilmmel hívja fel a figyelmet a helyzet súlyosságára, és az oltás fontosságára Raed Arafat.

A SMURD alapítója, jelenleg a belügyi tárca államtitkára arra világít rá, hogy a kórházban egyre több a beteg és mind nagyobb a nyomás az egész ágazaton.

egyre több a válságos állapotban lévő beteg

A kisfilmben megszólaló dr. Emilia Turuc sürgősségi ellátásra szakosodott főorvos hangsúlyozza, hogy a sürgősségi osztály COVID-, és “nem COVID” részlege egyaránt lassan telítődik. Nagyon sok beteg súlyos állapotban kerül kórházba. Egyre több fiatal szorul sürgősségi ellátásra, sokuk esetében az sem törvényszerű, hogy társbetegségek súlyosbították volna állapotukat.

az egészségügyi személyzetet lelkileg is megterheli a kialakult helyzet

Nap mint nap azzal szembesülünk, hogy a betegek szenvednek: napokig nem alszanak légszomj miatt, köhögés gyötri őket, így egyre zaklatottabbak. Kétségbeesetten néznek ránk, várják a segítséget, és mi azon kívül, hogy oxigénterápiát és célzott kezelést alkalmazunk, semmit nem tehetünk – mondta dr. Emilia Turuc. Ezt a képet feldolgozni is nehéz. Olyan eset is van, hogy például egy 32 éves fiatal nővel egyik nap még beszéltünk, másnap megtudtuk, hogy elhunyt. A kórházban a helyzet kegyetlenebb mint ahogyan azt a lakosság gondolná – hangsúlyozta a szakorvos

a sürgősségi osztály COVID részlege túlterhelt

A SMURD vezető orvosa Maria Salanța arról beszél, hogy április eleje óta hirtelen megnőtt a betegek száma, és egyre súlyosabb tünetekkel kell szembesülniük. A betegek közül sokan szorulnak oxigénterápiás kezelésre, mások lélegeztetőgépek segítségével szuszognak.

ma már ott tartunk, hogy naponta 40-50 beteget kell ellátnunk. Az esetek több mint 70 százalékában beigazolódik a fertőzés gyanúja – közli az orvos.

A Raed Arafat FB oldalán megjelent videó kapcsán a szakember azt kéri, hogy minél többen osszák meg a kisfilmet, tudatosítsuk együtt a társadalom egészében, hogy csak együtt tehetünk valamit annak érdekében, hogy az életünk visszatérjen a normális kerékvágásba – írja az államtitkár. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Egy nap alatt 6 halálesetet jelentettek be Maros megyében

krakoczi

Kötelező online oktatás megfelelő feltételek nélkül

krakoczi

Egy 60 éves nő a koronavírus-fertőzés hatodik Maros megyei áldozata

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben