fbpx
Közélet Kultúra

Marosvásárhelyieket is díjaz az EMKE

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület idén is szűk körben rendezi díjkiosztó gáláját.

A szombaton, április 10-én, délután sorra kerülő rendezvényt élőben közvetítik az EMKE Facebook oldalán a Kolozsvár-Alsóvárosi Református Egyházkerület templomából.

A díjazottak számos maros megyei személyiség is megtalálható:

Janovics Jenő-díjjal tüntetik ki Bálint Zsigmond fotóművészt – a hazai fotómozgalom szolgálatában kifejtett több mint hat évtizedes munkásságáért, a falu világát, a népéletet megörökítő, emberközeli, színvonalas művészetéért.

Nagy István-díjat kap Nagy Éva Vera szovátai zenetanár, karnagy – a Kodály Zoltán szellemiségében kifejtett több évtizedes zenepedagógiai, karnagyi, kiemelkedő művészi és kiváló, önzetlen oktatói tevékenységéért.

Spectator-díjjal jutalmazzák Szokoly Elek közírót – a három évtizedes, román és magyar nyelven végzett közírói és szervezői munkálkodása elismeréséül, a korszerű transzilvanizmus terjesztéséért, az előítéletmentes, érvekre figyelő, őszinte dialógus iránti elkötelezettségéért.

Kisoklevelet kap Henter György református lelkipásztor, a marosvásárhelyi Vártemplom felújítása, valamint a gyülekezet által közvetített közművelődési élet támogatása érdekében kifejtett tevékenysége iránti elismerésül, valamint Papp László római katolikus atya, sikeres vallásos zeneművek népszerűsítése, kiemelten a marosvásárhelyi Mustármag közösségben végzett lelki, kulturális, szociális, evangelizációs tevékenysége iránti elismerésül.

Mecénás oklevélben részesül Rusz Sándor vállalkozó és dr. Magyary Előd fogorvos a marosvásárhelyi magyar közművelődési élet támogatása érdekében kifejtett tevékenysége iránti elismerésül.

A díjazottak teljes listája megtalálható IDE kattintva. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Van pénz az árvizkárok elhárítására

krakoczi

Nagypénteki gondolatok Szénégető István plébánostól:

zkadar

Hétvégén rajtol a labdarúgó IV. liga!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben