fbpx
Környezetvédelem Közigazgatás Megye

Közösen kitakarítjuk! – a Maros Megyei Tanács is csatlakozik a Marosvásárhelyi Rádió takarítási akciójához

A Maros Megyei Tanács is bekapcsolódik a Marosvásárhelyi Rádió által szervezett szemétszedési akcióba. A megyei önkormányzat saját sátorral, önkéntesekkel vesz részt az április 17-én sorra kerülő eseményen.

idén szelektíven gyűjtik a szemetet

A Maros híd alatt, az Ócskapiacnál elhelyezett sátorban helyet kap a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó többi résztvevő intézmény is, azaz a Visit Maros Egyesület, az Ecolect Maros Fejlesztési Társulás és a Salvamont Hegyimentőszolgálat. Idén szelektíven gyűjtjük a hulladékot: a színes zsákokba a pillepalackokat, a feketébe az egyéb szemetet kell tenni.

A Maros Megyei Tanács közleményében arra kéri a résztvevőket, hogy akik az intézmény által felállított sátor közelében laknak, azok ott gyülekezzenek, majd a szemeteszsákok és gumikesztyűk átvétele után, elindulhatnak takarítani. A megtöltött zsákokat nem egy helyen gyűjtik, hanem a legközelebbi gyűjtőpontban kell leadni, ahonnan majd elszállítják.

Arra kérünk minden résztvevőt, hogy tartsák be az érvényben lévő egészségvédelmi előírásokat: kötelező az arcmaszk viselése, és az előírt távolság betartása. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Koronavírusfertőzés – góc a Sürgősségi Klinika újszülött osztályán

krakoczi

Közlekedési akadályok lehetnek a megye két útján

zkadar

Megújul az erdős területek egy része

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben