fbpx
Egészségügy Közélet

Róluk (is) szólt az elmúlt egy év

fotó: pixabay.org

Szomorúan ünnepelünk az egészségügy világnapján.

Márpedig van is, meg nincs is mit ünnepelni.

Az elmúlt egy évben róluk szólt a média. Az orvosokról, az ápolókról, az egészségügyi alkalmazottakról, no meg a betegekről.

Kaptak hideget és meleget is egyaránt. Nem az ők hibájuk, hogy Románia egészségügyi rendszere még mindig a béka hátsó felét nézi – alólról. Sokan ilyen körülmények között is a legjobbat próbálták meg kihozni magukból.

Az elmúlt egy évben rengetegszer hallottuk, hogy túlterhelt az egészségügyi rendszerünk. Valóban, sok orvos, ápoló, asszisztens stb. a jobb megélhetésért, a megbecsülésért egy távolabbi, sokkal fejlettebb egészségüggyel rendelkező országot választott magának. Normális, hogy ilyen körülmények között „kifogytunk” a jól képzett szakemberekből.

De, aki itthon maradt, az igyekezett állni a sarat.  

Sorra elevenednek fel a képek a több órát is teljes „menetfelszerelésben” töltő egészségügyiekről, akik műszakonként fogytak pár kilót.

Ugyanakkor előjönnek azok a képek is, amikor akár az egészségügyi intézmény előtt, akár egy tömbháznegyed teraszán, vagy lent a parkban megszólalt a dal, az ők, a hétköznapi hőseink tiszteletére.

Az elmúlt egy év – többek között – róluk szólt, rólatok szólt kedves egészségügyisek.

Egy kalapemeléssel nem lehet megköszönni a rengeteg áldozatot. A járvány elsősorban általatok lett mederbe terelve, az oltással pedig folytatódik a munka.  Köszönjük és kitartást!

u.i: Ma van az egészségügyi világnap, melyet annak tiszteletére tartanak, hogy 1948. április 7-én az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megkezdte működését az ENSZ szakosított intézményeként. (Kádár Zoltán – marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Felszerelik a frontvonalban lévő intézményeket

Rákóczi Kinga

Olcsóbb jegyeket kínál a CFR

Rákóczi Kinga

Azomures – ezúttal hangszennyzés

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben