fbpx
Közélet Sport

A teqballt a Maros Megyei Tanács is népszerűsíti

Erről szóló megállapodást írt alá ma a megyei önkormányzat vezetője a hazai egyesületek képviselőivel

A megállapodás értelmében a Maros Megyei Tanács támogatja az április 23-25 között sorra kerülő ”Romanian Teqball Challenger Series” –elnevezésű országos teqball-bajnokság második szakaszának megszervezését valamint egy Országos Teqball Központ létrehozását.

Az erről szóló megállapodást Péter Ferenc megyei tanácselnök és a Maros Teqball Sportklub nevében Szántó Lóránt játékvezető, valamint a Teqball Románia elnöke, Teodor Luca látta el kézjegyével.

Ugyanakkor arról is megegyeztek a felek, hogy a közeljövőben iskolákban, sportlétesítményekben, parkokban is bemutatnák és népszerűsítenék a rohamosan fejlődő látványos sportágat.

A két sportvezető egy-egy teqball mezzel ajándékozta meg az önkormányzat elnökét, valamint Kovács Mihály Levente alelnököt.

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág, amelyet egy ívelt asztalon játszanak. A játékosok, a karok és a kezek kivételével, a test bármely részével hozzáérhetnek a futball-labdához. A teqball kifejlesztői a magyar Borsányi Gábor, Huszár Viktor Dénes és Gattyán György. A sportot hivatalosan Budapesten, 2016. október 18-án mutatta be Ronaldinho brazil futballista, a teqball egyik nagykövete.

A magyarországi teqballosok mellett a világ elitjéhez tartoznak a székelyudvarhelyiek is. Hozzájuk szeretnének csatlakozni a marosvásárhelyiek is. Egyelőre azt szeretnék elérni, hogy ország szinten legyen elég követője a sportágnak, hogy sikerüljön országos sportszövetséget alapítani. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kitüntetések a Maros megyei sportélet előmozdításáért

Noémi

Ügyvivő igazgatót neveztek ki a Megyei Sürgősségi Klinika élére

krakoczi

Mi az előre hozott választások alternatívája?

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben