fbpx
Életmód Környezetvédelem

Szemétszedési akciót szervez a Marosvásárhelyi Rádió

Közösen kitakarítjuk! jelszóval újabb nagyszabású takarítási akciót szervez a Marosvásárhelyi Rádió

A szervezők tájékoztatása szerint a Föld napja alkalmából a partnereivel közösen idén is a Maros partját takarítják.

a rendezvényre április 17-én kerül sor

A járványügyi előírásokat tiszteletben tartva, idén a Hét fák és a szentkirályi gát közötti szakaszán tisztítjuk meg a Maros folyó mindkét partját.

A zsúfoltság elkerülése érdekében, az esemény április 17-én, szombaton több munkaponton reggel 10-től délután 4 óráig tart.

A kitakarítandó partszakasz Marosszentgyörgy, Marosszentanna, Marosszentkirály és Marosvásárhely területeit érinti – közli az intézmény.

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió

A Marosvásárhelyi Rádió 2017-ben szervezte meg első alkalommal a környezettudatosságra nevelésre vonatkozó ilyen jellegű akcióját. Tavaly, a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorítások miatt nem került sor a rendezvényre. 2019-ben összesen 2.500 zsák hulladék gyűlt össze egy, a most kiszemeltnél jóval kisebb szakaszon.

Sáji Róbert

2018-ban a résztvevők segítségével rajzolták ki a szervezők a: Save our planet feliratot, amelyet egy drón segítségével fényképezett le Sáji Róbert. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Felerősödő szélre kell számítani az ország 27 megyéjében

Noémi

Megújul az erdős területek egy része

krakoczi

Van pénz az árvizkárok elhárítására

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben