fbpx
Koronavírus Közigazgatás

Ismét bezártak a vendéglők belterei Marosvásárhelyen

A városban tovább nő a koronavírussal fertőzöttek ezer lakosra számolt aránya. Az elmúlt 14 nap adatai alapján a fertőzöttségi mutató a megyeszékhelyen 3,59 ezrelék.

vörös forgatókönyv van érvényben

Ennek értelmében:

  • A vendéglők és kávézók csak a teraszokon szolgálhatnak ki.
  • A szállodákban, panziókban vagy más szálláshelyeken működő éttermek és kávézók szolgáltatásait csupán a szállóvendégek vehetik igénybe.
  • Felfüggesztették tevékenységüket a színházak, mozik, és a szerencsejátéktermek. Tilos a koncertek és előadások közönséggel való megszervezése
  • A korlátozások idején csupán az óvodások, kisiskolások és a végzősök járhatnak a tanintézményekbe. Utóbbi esetében egy alkalommal csupán az osztálylétszám fele lehet jelen a tanteremben.
  • Továbbra is érvényes az éjszakai kijárási tilalom. 22.00 és 05.00 között csak jól megindokolt esetben és saját felelősségre írt nyilatkozattal hagyhatják el lakhelyüket a polgárok.

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság ismét meghosszabbította a Romániában meghirdetett készenléti állapot határidejét.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

2022-re elkészülhet a korcsolyapálya

krakoczi

Edzés és iskola, majd fordítva – egy élsportoló napjai (videó)

zkadar

Mától készenléti állapot van Romániában

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben