fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye

Vörös zónába került Marosvásárhely

A koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt magas kockázati besorolásba került Marosvásárhely. Az utóbbi 14 nap adatai szerint, ezer lakosra számítva, a betegek aránya a megyeszékhelyen elérte a 3,12-t.

A Maros Megyei Prefektúra közleménye szerint a vörös besorolást jelentő 3 ezrelék fölötti fertőzési arányt Marosvásárhely mellett Oláhkocsárdon, Vajdaszentiványon, Marossárpatakon, Alsóköhéren, Marosoroszfalun, Mezőkirályfalván, Szászrégenben, Koronkán, Marosszentannán, Görgényoroszfalun, Marosszentkirályon, Marosfelfaluban, Magyarbükkösön, Tekeújfalun és Nyárádtőn jegyezték.

Marossárpatakon 7,5 fölötti az arány

14 napos összesítés szerint Marossárpatakon a COVID-19 betegek ezer lakosra számolt aránya meghaladja a 7,5-t. Itt, a ma életbelépett szigorúbb szabályozások érvényesülnek.

mától lépnek érvénybe a legújabb intézkedések

Az egyik előírás értelmében:

azokon a településeken, amelyeken az elmúlt 14 napban jegyzett új koronavírusos megbetegedések száma ezer lakosra vetítve meghaladja a 4-et, pénteken, szombaton és vasárnap a kijárási tilalom 20 órától lép érvénybe, az üzletek pedig 18 óráig tarthatnak nyitva.

A szigorításon akkor enyhítenek, ha a fertőzöttségi ráta 3,5 ezrelék alá csökken.

Amennyiben egy településen 7,5 ezrelék fölé nő a fertőzöttségi arány, hétköznapokon is 20 órától érvényes a lakhelyelhagyási tilalom és az üzletek korai zárása.

Ez esetben akkor enyhítenek a korlátozáson, ha 7 ezrelék alá csökken a ráta. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Fertőtlenítésre különít el pénzt a marosvásárhelyi önkormányzat!

zkadar

Újraindul a Marosvásárhely – London repülőjárat

krakoczi

Felfüggesztette tevékenységét a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben