fbpx
Közélet Megye Szociális

A szociális intézmények helyzetéről egyeztettek Marosvásárhelyen a felek

Elsősorban a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozó szociális intézmények támogatásáról tárgyalt tegnap Maros Megye Tanácselnöke, Péter Ferenc a Munkaügyi Minisztérium államtitkárával és az alsóház munkaügyi bizottság alelnökével. 

a szociális intézmények költségeit 90%-ban a kormánynak kellene fedeznie

Péter Ferenc a találkozón ismertette a megye helyzetét, és Makkai Péter Jánossal államtitkár illetve Csép Éva Andrea, parlamenti képviselővel, a munkaügyi bizottság alelnöke támogatását kérte ezen a téren.

A marosvásárhelyi találkozón Péter Ferenc tanácselnök elmondta, hogy minden évben bizonytalanság jellemzi a szociális ellátórendszert annak ellenére, hogy a működési költségeinek biztosítását 90 százalékban a kormánynak kellene fedeznie.

A Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság közel 1.600 alkalmazottat foglalkoztat és több mint 2.500 személyről gondoskoadik. A kormány támogatása nélkül az intézmény működési költségeit saját forrásaiból fedezi a tanács – hangsúlyozta Péter Ferenc. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény) 

Ajánlott bejegyzések

A víz érték! Becsüld meg!

Rákóczi Kinga

Öröm volt az ünnep a Petőfi Műhelyben

Szász Cs. Emese

Szászrégenben húsz igazolt fertőzött van

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben