fbpx
Környezetvédelem Megye

Szúrópróbaszerű ellenőrzések a közutakon

Fotó: RAR

A Gépjármű-nyilvántartó Hivatal (RAR) Maros Megyei kirendeltségének 2020-as ellenőrzései során a megállított autók 33,96 százalékánál azonosítottak rendellenességeket.

a vizsgált autók 0,47 százaléka balesetveszélyes

Zömében műszaki hibákat találtak, vagy a gépjárművek iratai nem voltak rendben. 9 személygépkocsi esetében közvetlen balesetveszélyt állapítottak meg – derül ki az intézmény éves jelentéséből.

Az hivatal és a közlekedésrendészet ellenőrei több mint 111 bírságot szabtak ki, 103 járműnek pedig bevonták a forgalmi engedélyét.

közel 2.000 gépkocsit állítottak meg

A beszámoló szerint tavaly 1.926 gépkocsit állítottak meg szúrópróbaszerűen. Ezek 14,92%-a környezetszennyezés, 0,62% beazonosítással kapcsolatos hiányosság, 1,29 lejárt, érvénytelenített vagy hamis műszaki ellenőrzési bizonylatok miatt kaptak bírságot.

A legtöbb hibás autónál a világító és jelzőberendezésnél észleltek gondokat. Némely gépkocsinak a a gumiabroncsa és a felfüggesztés terén tapasztaltak hiányosságokat, de voltak fékrendszerrel kapcsolatos rendellenességek is.

eleve hibagyanús autókat ellenőriznek

Az utakon végzett ellenőrzések eredményei nem tükrözik az autópark általános állapotát, ilyenkor ugyanis eleve olyan autókat állítanak meg az utakon, amelyekkel kapcsolatban felmerül a gyanú, hogy nincs minden rendben – írta közleményében a Gépjármű-nyilvántartó Hivatal. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

2020-as Ezüstfenyő díjazottak

Noémi

“Szárnyakat adnak” – ALAE kitüntetések

zkadar

Medve miatt riasztották a lakosságot Marosvásárhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben