fbpx
Egészségügy Koronavírus

Felgyorsulhat a koronavírus elleni oltások üteme

Hétfőtől két újabb oltópontot üzemelnek be Marosvásárhelyen – tudtuk megy Portik Vilmos alpolgármestertől. Az oltópontok a már meglévő központokban állnak majd rendelkezésre.

Tegnap újabb szállítmány oltóanyag érkezett Romániába. 148.800 adag AstraZeneca gyártmányú vakcinát vettek át a hatóságok – közölte a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság. Ezek szétosztása ma kezdődik.

A Pfizer-BioNTech oltóanyagból márciusban már több mint 1.100.000 adagra számítanak a gyártótól. A Moderna vakcinájából márciusban 226.000 adag érkezhet Romániába.

kibővítik az előjegyzési platformot

Valeriu Gheorghiță, az oltási kampány koordinátora elmondta, hogy jelenleg zajlik az előjegyzési portál fejlesztése, amely lehetővé teszi, hogy hamarosan a hivatalosan nyilvántartott fogyatékkal élők is időpontot kérhessenek.  Március második felétől megkezdik tevékenységüket a mobil oltóegységek is.

A szakember közölte, áprilistól várólistákat nyitnak, amelyeken az érdeklődők az általuk kiválasztott oltópontot jelölhetik be, és ha felszabadul egy hely, sms-ben vagy elektronikus levélben is értesítést kapnak. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Marosszentgyörgyön minden diák visszatérhet az iskolába

krakoczi

Szétosztották a második adag oltást is Maros megyében.

zkadar

További COVID 19 áldozatok a megyében

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben