fbpx
Egészségügy Koronavírus Közélet

Nagy értékű adomány a Vöröskereszttől

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala jelentős adománycsomagot vehetett át a Romániai Vöröskereszt Maros megyei szervezetétől, a városban található oltási központok alkalmazottai és haszonélvezői számára.

Jelenleg az engedélyezett öt oltási központ közül háromban zajlik tevékenység: a Mihai Eminescu Kulturális Központban, a Tudor Vladimirescu Általános Iskola tornatermében és a városháza víkendtelepi vendégházában. A három központban összesen mintegy 20 orvos, 65 asszisztens és 15 kiegészítő személyzet tevékenykedik.

„Az a célunk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk, a lehető leghatékonyabban, hogy a mindennapi életünk visszatérjen a megfelelő kerékvágásba. Köszönjük az adományt a Vöröskeresztnek, úgy vélem, mindannyiunkra szükség van ahhoz, hogy minél előbb elérjük a célt, ezek a védőfelszerelések és egészségügyi termékek pedig erősítik a biztonságérzetet” – fogalmazott Marosvásárhely alpolgármestere, Portik Vilmos.

A Maros megyei Vöröskereszt igazgatója, Maria-Magdalena Bercea elmondása szerint fontos, hogy úgy az orvos, mint az oltásra váró is biztonságban érezze magát:

„A kórházak után, szükségesnek tartottuk az oltási központok támogatását is egészségügyi és védőfelszereléssel. Nagyon fontos, hogy az itt dolgozók és a központokba védőoltásra érkező lakosság is biztonságban legyen. Amikor szükség van rá és lehetőségünk van, mindig megpróbálunk segíteni”

 A több mint 15 ezer lej összértékű adomány 2000 db háromrétegű maszkot, 200 db FFP3 maszkot, 50 védőruhát, 20 arcvédőt, 5 csomag védőkesztyűt, valamint 50-50 liter kéz- és felszínfertőtlenítőt tartalmaz. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Felavatták Bethlen Gábor köztéri szobrát

krakoczi

Labdarúgó IV. liga, döntés esetleg egy hét múlva!

zkadar

Újrarakják az útburkolatot

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben