fbpx
Koronavírus Közélet

Elmarad a székely szabadság napi rendezvény

Fotó: FB

Marosszék Székely Tanácsa fénykép-kiállítással fogja ünnepelni a Székely Szabadság Napját – tájékoztat közleményében Donáth Árpád Marosszék Székely Tanácsának elnöke.

Mint ismert 2013 óta, március 10-én, egész Székelyföldre kiterjedő megemlékezést tartanak a Székely Vértanúk emlékművénél.

Figyelembe véve a világjárvány következtében kialakult helyzetet, a lakosság egészségét óvó korlátozó intézkedéseket, az elnökség eldöntötte, hogy a marosvásárhelyi hagyományos rendezvény az idén elmarad – írják a közleményben

Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a Székely Szabadság Napjáról az idén is megemlékezzen mindenki.

Emlékezzünk meg arról, hogy Török János, nagyváradi Horváth Károly és martonosi Gálfi Mihály kivégzésének színhelyén emelt emlékmű – Jókai Mór szavait idézve – a „törvényes, szabad, és független nemzeti állás”, azaz a nemzeti önrendelkezés a jelképe lett.

Marosszék Székely Tanácsa szabadtéri fotókiállítással fogja felidézni a Székely Szabadság Napjának marosvásárhelyi emlékeit.

Ennek helyszínéről és megnyitójának időpontjáról később tájékoztatja a közvéleményt. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Második félévi tananyag nélküli felkészítők, végzősöknek

krakoczi

Románia első a szegénységben és utolsó a kiszolgáltatott helyzetű személyek védelmében

Noémi

246 éve született városunk egyik legnevesebb személyisége

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben