fbpx
Gazdaság Közélet

Online is igényelhető az adóügyi bizonylat!

A marosvásárhelyi önkormányzat Helyi Adó- és Illetékügyi Igazgatósága hatékonyabb ügyintézést remél az intézkedéstől.

Nem utolsó sorban tovább erősítik a koronavírus-járvány megelőzési intézkedéseket azáltal, hogy az adóügyi bizonylatért nem szükséges a polgármesteri hivatalba fáradni.

A városháza honlapján (www.tirgumures.ro) az adófizetők online is hozzájuthatnak a bármilyen céllal igényelt – beleértve az ingó és ingatlan javak tulajdonjogának elidegenítése esetén szükséges – adóügyi bizonylathoz.

Ezt online a városháza honlapján az Újdonságok – ONLINE Adó és illeték ügyfélablak (Noutăți – GHISEU ONLINE Impozite și Taxe) menüpont alatt lehet igényelni.

   A platformhoz való hozzáférés érdekében az adófizetőknek egy kérvényt kell benyújtaniuk, szintén az interneten az intézmény honlapján, a https://platformacetateni.targumures.globalpay.ro/cetatean-login/index hivatkozásra feltöltött mintának megfelelően, melynek alapján saját fiókot hozhatnak létre, amelyhez felhasználói névvel és jelszóval férhetnek hozzá.

Az adóügyi bizonylatok online kibocsátása csak abban az esetben lehetséges, ha a tulajdonos naprakészen törlesztette minden fizetési kötelezettségét a helyi költségvetésével szemben.

Az adóügyi bizonylatok kibocsátási kérvényét a rendszerben iktatják, s az adóügyi bizonylatot azonnal kibocsátják. A 229/2020-as számú helyi tanácsi határozat értelmében az online kibocsátott adóügyi bizonylatokért nem számolnak fel sürgősségi díjat.

    Az adóügyi bizonylatok aláírása elektronikusan történik, amely az elektronikus aláírásra vonatkozó, újraközölt 455/2001-es számú törvény védelme alatt áll, s a papíralapú okirattal megegyező joghatású. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Röplabda: Javítottak az egyetemisták

zkadar

Megnyílt Maros Megye Turisztikai Információs Irodája

krakoczi

Kiegészült Alexandru György alpolgármester stábja

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben