fbpx
Közélet

Nem szállítja el a szemetet a Sylevy – vagy mégis?

Tavaly júniusban, hosszas gondolkodás után kötötték meg a szerződést a marosvásárhelyi szemétszállítást biztosító új vállalattal, a SC Sylevy Salubriserv KFT-vel.

Az átállás az új szolgáltatóra nem zajlott zökkenőmentesen, bár a város lakói ebből keveset érzékelhettek.

A mai nap folyamán viszont a cég jelezte ügyfelei számára, hogy január 23-tól nem szállítja már el a háztartási hulladékot a marosvásárhelyiektől.

Magyarázatként erre azzal szolgált, hogy a város által a szerződéskötéskor megszavazott pénzösszeg január 15.-én elfogyott. A városnak közel 19 millió lej tartozása van a vállalat felé. Ugyanakkor az önkormányzat által tavaly decemberben megszavazott 15 millió lej még nem érkezett meg, mert nem ültették gyakorlatba a tanácsi határozatot.

Soós Zoltán polgármester a közösségi oldalon ismertette a hivatal álláspontját.

­Nem engedünk a zsarolásnak – mondta a városvezető.

Elmondása szerint – a szerződés alapján – annak felbontása után a cégnek még 90 napig kötelessége elvégezni a szolgáltatást.

Soós Zoltán szerint a múlt önkormányzati időszakban, mindkét fél számára előnytelen szerződés köttetett.

Most a polgármesteri hivatal arra készül, hogy új – sokkal előnyösebb feltételekkel – új közbeszerzési eljárást írjon ki.

A város elöljárója fel fogja kérni a helyi tanácsot, hogy amíg befejeződik a licit, arra az időszakra sürgősségben szavazzon meg szerződést. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szavazásra bíztatnak a Maros megyei jelöltek

krakoczi

Marosvásárhelyen is tüntetettek a bérek befagyasztása ellen!

zkadar

Őszinte és mélyreható tárgyalásokra van szükség

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben