fbpx
Gazdaság Közélet Technológia

Marosvásárhelyi informatikai szakembert jelöltek államtitkár-helyettesnek

Két minisztériumba államtitkárt, egy minisztériumba pedig államtitkár-helyettest nevesített az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa mai ülésén.

A testület, Fülöp Loránd marosvásárhelyi informatikai szakembert jelölte a Kutatásért, Innovációért és Digitalizációért felelős Minisztériumba államtitkár-helyettesi tisztségére.

Fülöp Loránd-Árpád 1982-ben született Marosvásárhelyen. Matematika-informatika szakon végzett 2004-ben, majd kommunikáció és közkapcsolatok szakon 2006-ban, Marosvásárhelyen. Ezután újságírói mesterképzésre járt Kolozsváron, és elkezdte jelenleg még befejezetlen doktori tanulmányait előbb Bukarestben (kommunikáció és közkapcsolatok), majd Marosvásárhelyen (színháztudományok). Egy külföldi tőkével rendelkező informatikai cégnél dolgozott több évet vezető beosztásban is, amikor saját vállalkozást indított 2011-ben. 2006 óta óraadó tanár a Sapientia Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karán, emellett pedig három, az informatika területén tevékenykedő vállalkozásban alapító és résztulajdonos. A különböző folyamatok optimizálása, a hatékonyságnövelés, a digitalizálás, a pályázati rendszerek fejlesztése, valamint az időbeosztás a szakterületei. Bízik abban, hogy tapasztalatával és szakmai tudásával segíthet a különböző állami informatikai rendszerek optimizálási folyamatában.

A Szövetségi Állandó Tanács mai ülésén, a kolozsvári születésű Matuz Zsoltot a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztériumba, Sándor Gábort a Szállításügyi Minisztériumba jelölte államtitkárnak.

Ajánlott bejegyzések

Tavaszi nagytakarítás az utakon

krakoczi

Sakk-matt a városnak a Maior-Benedek- Pașcan trióval

krakoczi

Nagy László unitárius lelkész húsvéti gondolatai:

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben