fbpx
Gazdaság Közélet Közigazgatás Sport

2022-re elkészülhet a korcsolyapálya

Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármester mai sajtóértekezletén bejelentette, hogy további sportlétesítményekkel bővítenék a város vagyonát, pl. a Sportcsarnokkal, a Romgaz sportbázisával és a korcsolyapályával. Ez utóbbi esetben a beruházás 2022-re befejeződik – állítják a fejlesztési minisztérium képviselői.

A városi sportélettel kapcsolatos tájékoztatóján az előljáró elmondta: a Városi Sportklubnak mostantól a sportbázisok irányítása, ügykezelése mellett az lesz a feladata, hogy bekapcsolódjon a teljesítménysportba ott, ahol a magánszemélyek nem fektetnek be.

A városvezető közölte, kifizették a VSK tartozásának egy részét, mintegy 4,3 millió lejt, a sportklubnak további 2,6 millió lejes adóssága van.

Soós Zoltán bejelentette, hogy az önkormányzat felbontotta a Transil Egyesülettel kötött bérleti szerződést, amely havi 11.450 lejébe került a városnak.

A polgármester hangsúlyozta:

Szerintem az a normális, ha élsportolóinknak megteremtünk minden lehetőséget arra, hogy itthon készüljenek. Egy verseny több pénzt hozhat a közösség számára, mint az általunk befektetett összegek. Szeretem a sportot, és szeretném, ha Marosvásárhely mind a tömeg, mind az élsport tekintetében ismét fontos központtá válna

Soós Zoltán sajnálatosnak nevezte azt a tényt, hogy olyan sportolók mint Szőcs Bernadette asztalitenisz-bajnok vagy Trandafir Norbert más sportközpontokba kellett edzenek, mert Marosvásárhely nem teremtette meg a szükséges feltételeket. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Köztisztasági különadót vezetnek be Marosvásárhelyen

krakoczi

Soós Zoltán és a 11-es szám

krakoczi

Szünetel az oktatás az orvosi-műszaki egyetemen is

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben