fbpx
Gazdaság Koronavírus Közélet Közigazgatás Megye

A Prefektúra előtt álltak sztrájkőrséget ma a rendőrök és bírósági jegyzők

Az Európai Rendőrszakszervezet, az EUROPOL Maros megyei szervezete tiltakozóakciót jelentett be ma délelőttre a városháza elé. A megmozduláshoz csatlakoztak a Publisind Szakszervezeti Szövetséghez tartozó bírósági jegyzők is.

Az érdekvédelmi szervezet bejelentése szerint a kormány 2020-ban kiadott 226-os sürgősségi rendeletében foglaltak ellen tüntetnek.

a bérek befagyasztása ellen sztrájkolnak

A tiltakozó akciók sora tavaly év végén kezdődött. A szakszervezethez tartozó rendőrök és jegyzők akkor a sztrájkőrségek megszervezése mellett kilátásba helyezték, hogy több területen is érezhető lesz az ellenállás.

Mint jelezték:

  • január 11-től kezdődően pénzbírságok helyett csak figyelmeztetéseket szabnak ki
  • január 18-tól nem vállalják azokat a túlórákat amelyek a járvány miatt váltak fontossá, kizárólag a munkaszerződésükben foglaltakat tartják be
  • január 25-e után csak az 112-es segélyhívásokra válaszolnak

A tiltakozók arról biztosították a hatóságokat és a lakosságot, hogy békés, civilizált sztrájkőrséget terveznek. A járványügyi szabályokat betartva, hozzávetőleg 60-an vettek részt. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Nem marad az utcán a szemét

krakoczi

Megbukott az Orban – kormány

krakoczi

Csak a Transzfogarasig ment a tél

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben