fbpx
Közélet

Hétvégén nyílik Maros megye egyetlen sípályája

A bőséges havazás és hideg következtében elegendő a hómennyiség ahhoz, hogy a szovátai sítelep megnyissa kapuit.

A pályán 20-30 centiméter közötti a hóréteg vastagsága, és a következő csapadékos napok, valamint a hóágyúk üzemeltetése következtében remélhetően sikerül megfelelő minőségű pályát előkészíteniük a hétvégére.

Pénteken 10-17 óra között üzemel majd a felvonó, ez a hétvégi program is.

Drágult a jegy és a bérlet is!

A tavalyi szezonhoz képest 1 lejjel lett drágább a felvonó jegy. A székes felvonón felnőttek esetében 7 lejbe kerül egy felmenetel, a napi bérlet 90 lej. Gyerekek 5 illetve 60 lejért sízhetnek, snowboardozhatnak.

A felső, úgynevezett kicsi pályán 3 lej lett egy felvonás és 50 lej a napi bérlet.

A székes felvonó bérlet viszont érvényes a felső pályára is.

A Maros megye határán kívül eső, de még viszonylag rövid idő alatt megközelíthető legközelebbi sípályák közül néhány már korábban beüzemelt.

Így például Maroshévízen és Borszéken is több hete lehet hódolni a téli sportoknak.

Borszéken hétfőtől-péntekig 10-18 óra között, szombaton és vasárnap 9-19 óra között üzemel a felvonó, ahol a napi bérlet felnőttek esetében 60 lejbe, gyerekek számára 40 lejbe kerül.

Pénteken indul a Bogdán sípálya is!

A marosvásárhelyiek által közkedvelt bogdáni sípályán csak erre a hétre érkezett meg a tél. A meredek pályát már előkészítették a nyitásra, a felső, könnyű pályát pedig remélik, hogy a hétvégi indulásra használhatóvá tudják tenni.

A Bogdánon 70 lejbe kerül a napi bérlet felnőttek esetében, míg a 6-13 év közötti gyerekeknek és a nyugdíjasoknak 50 lejbe kerül.

Pár kilométerrel fentebb, a Havas Bucsin is megnyitotta pályáit, 10-17 óra között üzemel a két felvonó. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Aláírták a Maros megyei Ludas-Mezőgerebenes térség vízhálózatának fejlesztésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Karessz

Marosvásárhelyi lány a The Voice élő showjában

Pápay Kamilla

Leállítja a kampány ideje alatt megkezdett munkákat az új polgármester

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben