fbpx
Egészségügy Koronavírus Szociális

Zajlik a koronavírus elleni oltáskampány

Fotó: Prefektusi Hivatal

Április elején kezdődhet a COVID-19 elleni oltáskampány harmadik, a lakosság széles rétegeit immunizáló szakasza – közölte Valeriu Gheorghiţă, az országos oltáskampány koordinátora keddi sajtótájékoztatóján. A szakember szerint a vakcina jelenti a hatékony megoldást ahhoz, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba

Romániában máig több mint 41 ezren kapták meg az első védőoltást.

Az elmúlt 24 órában az országban 16 ezer 101 személyt oltottak be – jelentette be ma a koronavírus elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság.
A testület szerint az elmúlt 24 órában mindössze 89 személynél jelentkeztek enyhe mellékhatások. Az oltáskampány kezdetétől 136 személynél alakult ki enyhébb allergiás reakció. 64 esetben a szúrás helyén keletkezett irritációról és fájdalomról van szó. 72 esetben olyan általános mellékhatás, mint a láz, fejfájás, izomfájdalom, ízületi fájdalom, erőtlenség, szorongás, allergiás bőrkiütés.

Szerdán 150.000 adag COVID-19 elleni vakcina érkezik Romániába, és január végére az országba érkező oltóanyagok mennyisége eléri a 600.000-et – közölte az országos oltáskampány koordinátora. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

18 település maradt gázszolgáltatás nélkül

krakoczi

A koronavírus-fertőzés 5. Maros megyei halálos áldozata

krakoczi

Indul a második Mikulásbusz

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben