fbpx
Életmód Kultúra Nagyvilág

Marosvásárhelyen most bárkiből lehet űrhajós

Az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatallal (NASA), valamint az Amerikai Űr- és Rakétaközponttal együttműködésben érkezett Erdélybe és Romániába először a Space In The City elnevezésű interaktív kiállítás Marosvásárhelyre, a Shopping City-be.

A látogatók kipróbálhatják, milyen egy F-18-as vadászrepülőt vezetni, milyen a Holdon vagy a Marson sétálni, valamint olyan (szimulált) vészhelyzetekben is próbára tehetik állóképességüket, melyekkel egy űrhajós találkozhat munkája során.

A Space In The City különlegességei közé tartozik a holdfelszín egy valóságos darabja, melyet meg lehet érinteni. Van különleges eszközökkel felszerelt gyakorlótér, melyet az űrhajósok is használnak űrutazásuk előtt. Ugyanitt kipróbálható az is, milyen lehet a Marson (űrbéli körülmények között) sétát tenni. A NASA szakértőinek koordinálásával létrehozott kiállításon, űrhajós- és kutatóruhába bújt segítők garantálják a feledhetetlen és biztonságos élményt, a különböző selfie-pontokon pedig akár a Holdon sétálva is készíthetünk emlékül szolgáló fotókat.

A kiállítás nyitvatartási ideje, valamint a különböző belépőjegy-típusok és csomagok elérhetőek a www.nasaexpo.ro oldalra kattintva. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Már repülhetünk Németországba, Angliába később

zkadar

Jó hír a művészeknek és étterem-tulajdonosoknak

krakoczi

Maros megyét sem kerüli el a vihar

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben