fbpx
Közélet Választás 2020

Végleges Maros megyei adatok!

Az RMDSZ-nek, az előzetesen megbecsült számnak megfelelően 3 képviselője és 2 szenátora lesz!

A helyi Állandó Választási Hatóság véglegesítette a vasárnapi parlamenti választások Maros megyére vonatkozó eredményeit. Ezeket még érvényesítenie kell a Központi Választási Bizottságnak is, hogy hivatalossá váljanak.

Képviselőház:

Az adatok szerint a képviselőkre leadott 146.283 érvényes szavazat közül 125.647-et azok a politikai pártok vagy választási koalíciók szereztek meg, amelyek meghaladták az %%-os bejutási küszöböt. Ez azt eredményezte, hogy Maros megyében egy képviselői székért 15.705 szavazatot kellett összegyűjteni.

Az összesítések után az RMDSZ 54.105 szavazattal biztosan megszerezte a 3 mandátumot a képviselőházba, a PSD és a PNL egyet-egyet.

A visszaosztások nyomán képviselőt küldhetne a parlamentbe az USR-PLUS, az AUR és még egyet a PSD. Az RMDSZ és Nemzeti Liberális Párt többletszavazatai a két politikai alakulat országos kosarába kerülnének.

Szenátus:

A szenátorok esetében a szavazatszámlálás nyomán Maros megyében 31.411 szavazat szükséges a biztos parlamenti székhez. 147.737 szavazat érkezett a szenátusi listákra, ebből 131.681-et a küszöböt teljesítő pártok szereztek meg.

Egyedül az RMDSZ-nek van meg egy teljes mandátumra való szavazata, az újraosztások nyomán nagy valószínűséggel megszerzi a másodikat is. Az RMDSZ szenátori listáira a megyében 57.254-en szavaztak, azaz az egy mandátum fölött még megmaradt 25.843 szavazat, amely kiegészítésre szorul.

A visszaosztások nyomán a Nemzeti Liberális Pártnak és a Szociáldemokrata Pártnak lehet még egy-egy szenátora a következő törvényhozásban. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Salubriserv helyett Salubriserv?

zkadar

Két baleset történt ma reggel a megyében

zkadar

Elemekben hever a játszótér Marosvásárhely több óvodájában

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben