fbpx
Közélet Választás 2020

Két újabb felmérés szerint is bejut az RMDSZ a parlamentbe!

Más lehet viszont a nyertes, a nacionalista AUR pedig nem is jutna be a törvényhozásba!

Az Insomar felmérése szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) végzett az első helyen 32,8%-kal, míg csak a második a Szociál-demokrata Párt (PSD) 28,2%-kal. A harmadik helyen álló USR-PLUS 15,6%-os szavazati aránnyal áll, míg ebben a felmérésben a PMP megelőzné az RMDSZT, 6%-kal. A magyar összefogás listájára a szavazók 5,8%-ka tette a pecsétet.

A Realilatea által megrendelt közvéleménykutatás szerint nem jut be a törvényhozásba a PRO Románia, 4,5%-al, illetve az AUR sem, amelynek mindössze 3%-a lenne.

A România TV-által rendelt Sociopol felmérés szerint egyformán állna a két nagy párt: a PNL is és a PSD is 28%-ot kapott a képviselőházi listán, illetve 28,3 -28,3 %-ot a szenátoroknál.

A képviselőknél az USR-Plus 16,3%-ot, a PRO Románia 5,7%-ot, az RMDSZ 6,4%-ot, az AUR pedig 5,8%-ot szerzett, a PMP nem érte el az 5 százalékos bejutási küszöböt.

A szenátoroknál is az USR a harmadik 16,8%-al, a PRO Románia 6,3%-ot kapott, az RMDSZ 6,4%-ot, míg az AUR itt 5,9%-ot összesíthetett. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megyei pénzekre pályázhatnak a civil szervezetek!

zkadar

Nem csak Vásárhelyen égnek a buszok

zkadar

Teqball ünnep volt a Week-enden!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben