fbpx
Életmód Gazdaság Közélet

Feljavítják a tárolókat – indulhat a szelektív hulladékgyűjtés

Februártól Marosvásárhelyen is szelektíven gyűjtik a szemetet – ígéri FB bejegyzésben a város polgármestere Soós Zoltán.

A városvezető közölte, Marosvásárhely önkormányzata szerződésben vállalta, hogy 2021. január 1-ig a hulladék-újrahasznosítás aránya eléri a teljes mennyiség felét. A településen évente 87, 8 millió kg szemét gyűl. A kötelezettség megszegését a Környezetvédelmi Ügynökség évente 2,6 millió lejjel bünteti.

a kukák és tárolók 85%-a tönkrement

Soós Zoltán polgármester azt is közölte, hogy a város 2013 óta több mint 18 ezer szeméttárolót és konténert kapott szelektív hulladékgyűjtés céljából. A korábbi köztisztasági vállalat azzal a feltétellel használhatta ezeket, ha maga is beruházásokat, fejlesztéseket eszközöl. A kukákat és a tárolókat nem használták. Mára már körülbelül 85%-uk tönkrement, hozzávetőlegesen 40%-át lehet csak felújítani.

A városvezető azt ígéri, hogy a lehető leghamarabb megkezdik a szelektív hulladékgyűjtést – remélhetőleg a jövő év második hónapjában. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szünetelnek az előadások is…

zkadar

Átadják az A3-as autópálya újabb szakaszát

krakoczi

19 óra – Marosvásárhelyen a szavazati joggal rendelkezők 33,83%-a szavazott

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben