fbpx
Közélet Tanügy Tanügy

Diákcsalogató: egyetemi nyílt napok virtuális idegenvezetéssel

Az online térbe kerül a felsőoktatási intézmények bemutatása.

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség idén „Mikuláskor”, december 5-6-án szervezi a XVII. Egyetemi Nyílt Napokat.

Elsősorban azokat a romániai magyar középiskolás diákokat célozzák ezzel meg, akik Marosvásárhelyt képzelik el egyetemi tanulmányaik helyszínéül. Ugyanakkor várják azokat is, akik a vásárhelyi oktatás és diákélet iránt érdeklődnek.

A kétnapos program alatt bemutatásra kerül mind a négy marosvásárhelyi felsőoktatási intézmény: a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Marosvásárhelyi “George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetem (MOGYTTE), a Babeș-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett Pedagógiai Kara, illetve a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem.

A tervek szerint az online felületeken – a Youtube-on és a Google Meet-en előbb egy videóban mutatják be az intézményeket, majd ezt egy közös beszélgetés követi, ahol tanárok és hallgatók egészítik ki a videóban elhangzottakat. Ugyanakkor a középiskolások válaszokat kaphatnak kérdéseikre és megismerhetik az egyetemek felvételi procedúráját, valamint a képzéseket, de ismertetik számukra a különböző pályázati, önkéntes és kutatási lehetőségeket is.

A XVII. Egyetemi Nyílt Napok eseménye elérhető a következő helyen: https://www.facebook.com/events/664470630934597/ (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Költségvetés tervezés lakossági konzultációval

zkadar

20 óra – 35,19%-os részvételi arány Marosvásárhelyen

krakoczi

Távoktatás a marosvásárhelyi iskolákban

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben