fbpx
Gazdaság Közélet Megye

Bajban vannak a kistermelők

A koronavírus-járvány következtében hozott intézkedések az eddiginél is nehezebb helyzetbe hozták a termelőket. Éppen ezért fontos, hogy támogassuk őket és vásároljunk helyi termékeket – hangsúlyozza közleményében az RMDSZ Maros megyei elnöke.

Napjainkban a kistermelőknek egyre nehezebb értékesíteni termékeiket, az online térben pedig még nem mindenki boldogul. Egy termelői vásárnak az is előnye, hogy a termelő és a vásárló személyes kapcsolatban van, megkóstolhatóak a termékek, és a termelő az előállításról is személyesen számolhat be vásárlónak” – mondta Péter Ferenc Maros Megyei Tanácselnök a múlt pénteken Marosvásárhelyen megszervezett kistermelői vásáron.

a kistermelők hazai munkaerőt foglalkoztatnak, így gazdaságilag is erősítik a megyét

Sokan próbálkozunk ebben időszakban az online térben is értékesíteni a termékeinket, de nehezen megy, hiszen nekünk éppen a vevővel kialakított személyes kapcsolat az egyik erősségünk” mondta el a vásáron részt vevő egyik sajtkészítő.

Péter Ferenc közölte, a kistermelők támogatása érdekében, az RMDSZ járványkezelési javaslatcsomagjába kiemelt pontként foglalták bele a zárt térben működő piacok megnyitását, hiszen ezzel segíteni lehet a hazai termelőket, megvédve a gazdák és a kistermelők megélhetését. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Világot járt, hazatért, a közigazgatásban segítene a mesterséges intelligencia szakértője

László Portik

Uniós pénzből lesz sétálóutca és buszsáv Marosvásárhelyen

krakoczi

2020-as Ezüstfenyő díjazottak

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben