fbpx
Közélet

Szerződés már van Marosvásárhely körgyűrűjére!

Ma délután, Soós Zoltán polgármester Bukarestben írta alá a várost elkerülő terelőút első két szakaszának a finanszírozási szerződését. Ezáltal felkerült a közlekedési infrastruktúrával kapcsolatos projektek listájára a város csaknem 14 kilométeres körgyűrűjének terve, hogy finanszírozást nyerjen a Nagy Infrastruktúra Operatív Program 2014–2020 keretében. A polgármestert a szerződés aláírása után, Bukarestből hazafelé tartó útján, telefonon szólaltattuk meg.

“Azt kell mondanom, hogy Vásárhely fejlesztéséhez fontos lépést tettünk meg szeptemberben, de önmagában nem lesz elegendő. Ahhoz, hogy ügyünket győzelemre tudjuk vinni, továbbra is ott kell legyenek Bukarestben a szövetségeseink, barátaink és partnereink. Olyan kapcsolataink kell legyenek, akik számára szintén fontos Marosvásárhely jövője. Ehhez hasonló eredményeket holnap és holnapután is csak úgy fogunk tudni elérni, ha lesz kivel és lesz ahol tárgyalásokat folytatni.”

Kérdésünkre válaszolva azt is elmondta, hogy neki személyesen is fontos, hogy erős képviselete legyen a marosvásárhelyieknek, hiszen akkor erős elvárásokat tud megfogalmazni feléjük a város igazgatása és fejlesztése kapcsán.

“20 év után először kapott esélyt a megye és a város a közös munkára. Most talán fontosabb mint valaha, hogy ott legyünk a bukaresti intézményekben, ismerjük a járást, és hogy merre nyílnak az ajtók.”

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Új vezetője van a Maros megyei Tanfelügyelőségnek

Noémi

Októberig fogadják a Szülőföldön magyarul támogatás igényléseit

krakoczi

Felújítják a Kisállomás épületét

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben