fbpx
Közélet

Magyar maszkok a történelmi egyházaknak

Múlt héten Magyarország Kormánya közreműködésével közel 1,2 millió védőmaszk érkezett Erdélybe.

Ebből az adományból az RMDSZ Maros megyei szervezete is kapott több tíz ezret, amelynek egy részét a történelmi egyházakhoz juttatták el tegnap. A református egyház 30.000, a katolikus 7000, az unitárius 3000, az evangélikus egyház pedig 2000 darab védőmaszkot kapott az adományból.

A védőmaszkokat tartalmazó csomagokat Péter Ferenc és Soós Zoltán juttatta el a történelmi egyházak képviselőihez.

Maros megye tanácselnöke és Marosvásárhely polgármestere a Maros megyei református egyházmegyék espereseivel, valamint a katolikus és unitárius esperessel és az evangélikus egyház képviselőivel találkoztak csütörtökön.

Az egyházi vezetőkkel való találkozók keretében Péter Ferenc tanácselnök és Soós Zoltán polgármester arról is egyeztetett az egyház képviselőivel, hogy hogyan látják, a helyi közösségeket mennyire érinti negatívan a járvány, melyek a leggyakoribb problémák. Az RMDSZ tisztségviselői tájékoztatták az egyházi vezetőket a Szövetség járványkezelési és gazdaságélénkítő programjáról is. Ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy a járvány leküzdésére mindenkinek össze kell fognia, nagy szerep hárul ebben az egyházakra is.

Péter Ferenc megyei önkormányzati vezető elmondta, hogy országos szinten növelni kell a tesztelések számát, és az ingyenes tesztelést ki kell terjeszteni a családorvosokra, bölcsődei és kórházi dolgozókra, és legalább hetente egyszer tesztelni kell az alkalmazottakat. Nagyon fontos az egészségügyi ellátás biztosítása a nem koronavírusos betegek számára is.

Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere a járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére tett RMDSZ konkrét javaslatokat ismertette: például a vészhelyzet idejére, illetve 2021-re is meg kell hosszabbítani a munkanélküli segély és a munkahelyek védelme kapcsán hozott intézkedéseket. Soós szerint az önkormányzatok helyi szintű döntésekkel is segíthetik a cégeket, vállalkozókat, hogy túlvészeljék a járvány-időszakot.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hatszor kevesebb pénzt kapott a város a tartalékalapból

zkadar

Románia és Magyarország kölcsönösen elismeri az oltási igazolványokat

krakoczi

A gyógyszertárakban hiánycikk a védőmaszk

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben