fbpx
Közélet Szociális Tanügy Választás 2020

Eszközvásárlási támogatást kér az iskolásoknak az RMDSZ

press 👍 and ⭐ képe a Pixabay -en.

Olyan intézkedéseket kell most bevezetni, amelyekkel védeni lehet a munkahelyeket és segíteni azokat a szülőket, akiknek a gyermekei távoktatásban vesznek részt – véli Csép Éva Andrea képviselő.

Szerinte az RMDSZ által megfogalmazott járványkezelési és gazdaságélénkítő javaslatok többek között ezekre a problémákra nyújtanának megoldást.

Az RMDSZ azt javasolja, hogy:

  • a vészhelyzet idejére hosszabbítsák meg a cégeknek nyújtott állami támogatásokat a kényszerszabadságról visszatérő és a csökkentett munkaprogrammal dolgozó alkalmazottak bérei esetében. 
  • a mezőgazdasági idénymunkásoknak és vendéglátóipari alkalmazottaknak, akiknek a járvány miatt van jövedelemkiesése, a minimálbér 35%-val egyenlő havi juttatást biztosítsanak.
  • támogassák a távoktatásban résztvevő kiskorú gyerekek szüleit. Iskoláskorú gyermekenként 1500 lej vissza nem térítendő állami támogatást folyósítsanak IT eszközök beszerzésére, amennyiben a család bruttó havi jövedelme nem haladja meg az 5000 lejt. 

Az RMDSZ programja 12 pontból áll. Ebben nagyobb szerepet szánnak az önkormányzatoknak a járvány kezelésével kapcsolatban.

Sürgetik a járványügyi ankétok hatékonyságának és a tesztelések számának növelését. A program szerint biztosítani kell, hogy mindenki kapjon kórházi ellátást, és a bürokráciát is csökkenteni kell az egészségügyben.

Az oktatás terén azt vallják, újra kell kezdődnie a tanításnak az óvodákban és az általános iskolákban. A gazdasággal kapcsolatban leszögezik: folyatni és erősíteni kell a munkahelyek védelmét, a távmunka és távoktatás feltételein pedig könnyíteni kell.

Ezek mellett a kis- és közepes vállalkozások támogatását, új munkahelyek teremtését és a gyógyszer- és élelmiszeripar kiemelt támogatását is szorgalmazzák. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Csökken a nyomás az intenzív osztályokon

krakoczi

Novák Zoltán: Engedjék óvodába/iskolába a diákokat

krakoczi

Húsz Könyv és gyertya díj talált tegnap gazdára

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben