fbpx
Gazdaság Közélet Megye

Az Azomureș termékeinek 70%-a kerül hazai farmokra

Fotó: Románia Kormány

A marosvásárhelyi vegyipari kombinát igazgatójával tárgyalt múlt hét végén a kormányfő. Ludovic Orban közölte, a kormány híve annak, hogy kiszámítható és stabil törvényes keretet teremtsen a vállalkozások fejlesztésére, és a vállalkozói kedv ösztönzésre.

A találkozóról saját FB oldalán számolt be a vállalat. Az Ameropa tulajdonában lévő Azomures vezérigazgatója, Harri Kiiski sikerként könyvelte el a megbeszélést.

Konstruktív tárgyalást folytattam Ludovic Orban kormányfővel. Ismertettem az Azomures tevékenységét, és a cég élelmiszerbiztonsági területen betöltött szerepét. A vállalat által termelt műtrágya 70%-a romániai mezőgazdászokhoz kerül. A hazai gazdaságokban használt szerek közel felét biztosítjuk. Fontosnak tartjuk a kiszámítható törvényi hátteret. Az igazgató közölte, Romániának jelentős anyagi haszna származik a cégből. A vállalat által befizetett adók, illetve a forgalmazási tevékenység mind hasznot hoz a gazdaságnak. Az Ameropa nevében megerősítettük, hogy szándékunkban áll tovább fejleszteni és a román gazdaságba fektetni – mondta Harri Kiiski, az Azomureș vezérigazgatója.

A kormányfővel folytatott tárgyalásokon a vegyipari kombinát következő évekre tervezett fejlesztéséről tárgyaltak. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megszűnik a Kulturális Tudományegyetem!

zkadar

Több, mint 120 egészségügyis csatlakozott oltani

zkadar

Vörös besorolás alá került 13 település

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben