fbpx
Egészségügy Közélet Megye Szociális

A kiskorúakat veszélyezteti legkevésbé a koronavírus-fertőzés

florentiabuckingham képe a Pixabay -en.

Maros megye negyedikként került fel arra az öt megyéből álló listára, amelyekben az országos szinten jelentett halálesetek 30%- át jegyezték. Az Országos Statisztikai Hivatal által közzétett adatok szerint az elmúlt héten 2.000-el nőtt az új megbetegedések száma, az azt megelőző héthez viszonyítva.

Az elmúlt héten jegyzett halálesetek 30 százalékát a főváros mellett Arad, Temes, Maros és Szeben megyékből jelentették. Az új fertőzéses esetek 31 százalékát bukaresti, illetve Kolozs, Szeben, Konstanca és Ilfov megyei laboratóriumokban azonosították. A járvány kezdete óta minden 52. beteg egészségügyi alkalmazott.

A megbetegedések által legkevésbé veszélyeztetett korosztály a 0-9 és 10-19 éveseké.

A férfiak körében magasabb a gyógyulási arány. A betegséget leküzdők 67,5% férfi. A COVID-19-el diagnosztizált betegek átlagéletkora 48 év. A legveszélyeztetettebb korosztályok a 40-49, és az 50 és 59 év közöttieké.

Jelenleg az ország 23 megyéjében és a fővárosban a megbetegedések száma 14 napos lebontásban meghaladja a 3 ezreléket. A halálos áldozatok 83,1%-a 60 éven felüli. Több mint 95% társbetegségekben szenvedett.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Áldozócsütörtök délelőtt a templomban

krakoczi

Köztisztasági szerződéseket bontottak fel.

zkadar

Nem szállítja el a szemetet a Sylevy – vagy mégis?

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben