fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye Uncategorized

Tele van a MOGYE moduláris kórháza

Más megyékből érkezett betegeket ápolnak a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemének sporttermében kialakított moduláris kórházban. A létesítmény teljes kapacitáson működik – nyilatkozta a közszolgálati rádiónak a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinika vezetője, dr. Claudiu Puiac.

A lélegeztetőgépre szoruló súlyos betegek túlélési esélye 10%-nál is kevesebb.

Augusztus eleje óta közel 170 beteget utaltak be az egyetem moduláris kórházába – mondta el a szakember. 96-an elhunytak. Jelenleg 35 beteget ápolnak a létesítményben.

dr. Claudiu Puiac közölte, az oda szállított betegek 80%-a nagyon súlyos állapotban van, érkezésükkor már mesterségesen lélegeztetik őket. Általában olyan páciensekről van szó, akik más társbetegségekben is szenvednek. Ennek tulajdonítható az, hogy az elmúlt héten megugrott a COVID 19-el összefüggésbe hozható elhalálozások száma.

A járvány kezdete óta Romániában 373.474-en fertőződtek meg a SARS COV2 vírussal. 9.075 személy halálát a COVID 19 betegség számlájára írják. 253.244 pácienst gyógyultnak nyilvánítva engedtek a kórházból. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Évzáró a dicsőszentmártoni Kökényes Néptáncegyüttesnél

Noémi

Zajlik a koronavírus elleni oltáskampány

krakoczi

Maros megyei férfi a koronavírus 414. romániai áldozata

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben